pondělí 29. února 2016

Co jíst (jím) před závodem? Ovesná kaše

Už od mala - od doby, kdy jsem chodila teprve do čtvrté třídy a dala jsem se na závodní sportování - na běh na lyžích,  nejím před závodem nic jiného než ovesnou kaši. Možná už má pro mě toto jídlo účinek čistě rituální. Přesto je to vynikající kombinace vysokosacharidové snídaně, nebo svačinky před závodem, kterou doporučuji vyzkoušet. Příprava je opravdu rychlá - zabere pár minut.

Ingredience
ovesné vločky
hnědý cukr, stévie, med (nebo jiné sladidlo, dle zvyku)
voda nebo mléko (pro verzi před závodem jen voda)
chia semínka
ovoce, granko, rozinky, oříšky

Množství vloček je vždy jedna ku dvěma  - jeden hrníček ovesných vloček na dva hrníčky vody.

Ovesné vločky zalijeme vodou (mlékem) a za stálého míchání počkáme, než směs nezhoustne, poté osladíme, přidáme chia semínka a ovoce, oříšky nebo jiné přísady dle chuti. Na závěr kaši ozdobíme Grankem nebo kakaem.

Doba přípravy: cca 10 minut


Žádné komentáře:

Okomentovat

Trénink na horské ultramaratony č.2

Tréninky na horské ultramaratony

Trénink na horský ultramaraton 2 část - Technika Spousta běžců začátečníků se jednoho dne jednoduše rozhoupou a začnou běhat. No a začne ...